Wie bezig is met afvallen kan er niet omheen: sappen zijn hot! Door sappen te drinken neemt je lichaam meer gezonde voedingstoffen op, en zit je sneller vol zonder zonder onnodige koolhydraten binnen te krijgen. Wij selecteerde de lekkerste recepten hier voor je op de site. Zo wordt afvallen nog leuker (en lekkerder).

Je kunt de sappen op ieder moment van de dag drinken, bijvoorbeeld als ontbijt om de dag mee te starten. Sappen die gemaakt zijn van groenten bevallen meer vezels dan sappen op basis van vruchten, waar bovendien meer (fruit)suikers in zitten. Vind je de groentesappen nu te bitter? Probeer dan een combinatie te maken die beter bij je past. Soms is het even wennen, maar uiteindelijk wil je niets anders meer. Let wel op, ook hier geldt weer: afvallen is gezond maar zorg altijd dat dit op een manier gaat die past bij jouw lichaam.

Tips vooraf

-Koop bij voorkeur biologische groenten en fruit
-Maakt je groente voor gebruik goed schoon
-Schil je groente en fruit niet, maar verwijder wel de beurse plekken
-Drink het sap bij voorkeur direct nadat je deze geperst hebt

Recept 1: 'I love green'

-grote hand spinazie
-handje peterselie
-twee appels
-een kiwi

Hak de appel in grote stukken en haal het klokhuis eruit. schil de kiwi en doe deze met de overige groenten in een blender of juicer. Als je geen tijd hebt om s'ochtends fruit te schillen kan je ook biologische sappen kopen die van deze vruchten gemaakt zijn. Let wel: vers fruit is gezonder.

Recept 2: 'Going banana's'

-twee handen spinazie
-een banaan
-een kiwi
-een half glas water of (soja)melk

Dit makkelijke, eenpersoonsrecept doet het ook goed bij kinderen. Door de kiwi krijg je een zoete smaak, die door de banaan toch vullend is. Als de groentesappen nog wat heftig voor je zijn, is dit een goed recept om te wennen aan deze lifestyle.

Recept 3: 'Bitte mehr biet'

-geschilde bietjes
-een appel
-halve chili peper zonder zaadjes
-klein stukje gember

Dit recept is niet voor iedereen geschikt. De chili verraadt al dat het hier om een pittig sapje gaat. Voor de onervaren sapdrinker kan dit wat spannend overkomen, maar vergis je niet. Dit super gezonde sapje geeft je lichaam namelijk een enorme energieboost.

Heb jij ook een sapje waar je maar geen genoeg van kan krijgen? En wil je deze graag met anderen delen? Laat het ons dan weten.